Τι είναι το BEST;

Το BEST (Board of European Students of Technology), είναι ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος εθελοντικός, φοιτητικός, ευρωπαϊκός, μη κερδοσκοπικός και μη πολιτικός οργανισμός. Από το 1989 παρέχει δυνατότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και ανταλλαγής φοιτητών σε όλη την Ευρώπη. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαμορφώνεται από 93 Local BEST Groups σε 34 χώρες, γεγονός που δημιουργεί ένα καλά οργανωμένο, ισχυρό, νεανικό και καινοτόμο φοιτητικό δίκτυο. Με έμβλημα τις φράσεις “Developing Students” και “Empowered Diversity” στοχεύει να βοηθήσει Ευρωπαίους σπουδαστές τεχνολογικών σχολών να αποκτήσουν μια ευρύτερη αντίληψη του διεθνούς περιβάλλοντος, κατανοώντας καλύτερα τους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς και αναπτύσσοντας τις ικανότητες εργασίας και εθελοντισμού σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον. Ως εκ τούτου, δημιουργεί ευκαιρίες για τους μαθητές να συναντηθούν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο μέσω ακαδημαϊκών και μη εκδηλώσεων, αλλά και εκπαιδευτικών συμποσίων.

Στην Ελλάδα το BEST δραστηριοποιείται σε πέντε Ελληνικά Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία: το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

BEST Athens

Η τοπική ομάδα BEST Athens ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1997, ύστερα από πρωτοβουλία φοιτητών του ιδρύματος.

Απευθύνεται σε όλους τους σπουδαστές του Ε.Μ.Π ανεξαρτήτως σχολής και δίνει σε αυτούς την ευκαιρία να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του οργανισμού ανά την Ευρώπη. Διεθνή συνέδρια, ακαδημαϊκά σεμινάρια και διαγωνισμοί μηχανικής είναι μερικές από τις ευκαιρίες που δημιουργούμε για τη φοιτητική κοινότητα.

Σήμερα, το BEST Athens αποτελείται από 30 ενεργά μέλη από όλες τις σχολές του Ε.Μ.Π. και έχει στο ενεργητικό του πάνω από εκατό (100) επιτυχημένες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν τόσο Ευρωπαίοι φοιτητές όσο και Έλληνες συνάδελφοι από το Ε.Μ.Π. 

Αξίες του BEST

Flexibility

Friendship

Fun

Improvement

Learning