Σχετικά με τη διημερίδα

Η προτεραιότητα που δίνει ο ΤΙΤΑΝ σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΥΑΕ) είναι διαχρονική και αδιαμφισβήτητη. Με στόχο το «μηδέν ατύχημα», η Διοίκηση και όλοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο εντείνουν τις προσπάθειές τους προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, υλοποιούν μια σειρά εκδηλώσεων (ημερίδων), όπως οι ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το BEST Patras και το BEST Thessaloniki, τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην ευαισθητοποίηση, στον προβληματισμό και στη μεταλαμπάδευση των εμπειριών και των γνώσεων σε θέματα ΥΑΕ σε φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών. Σαν συνέχεια των προηγούμενων εκδηλώσεων, ο όμιλος ΤΙΤΑΝ μαζί με το BEST Athens σκοπεύει να διοργανώσει για δεύτερη φορά για τους φοιτητές τους Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μια σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, με την πρώτη διημερίδα να πραγματοποιείται στις 17 και 18 Μαίου 2017.

Ανέκαθεν, ένα από τα βασικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος μηχανικός είναι η διαχείριση των κινδύνων για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, η ελαχιστοποίηση του πλήθους, της έκτασης και της σοβαρότητας των ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών καθώς και η επίτευξη των καλύτερων δυνατών συνθηκών εργασίας. Στόχος της διημερίδας είναι η δυναμική και συνεχής προσπάθεια προαγωγής και εξέλιξης θεμάτων υγείας και ασφάλειας, με την εφαρμογή θεσπισμένων κανόνων και ενδεδειγμένων πρακτικών. Οι φοιτητές θα ενημερωθούν στα τεχνικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί στην γραμμή παραγωγής του εργοστασίου καθώς και θα ξεναγηθούν εκτενώς στο χώρο του εργοστασίου.

Η μετακίνηση από και προς το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ στο Καμάρι Ελευσίνας θα γίνει με μισθωμένα λεωφορεία. Λεπτομέρειες θα σταλούν με e-mail στους 80 συμμετέχοντες μετά το πέρας της διορίας δήλωσης συμμετοχών.

Η συμμετοχή στη διημερίδα είναι δωρεάν.