9ος Τοπικός Διαγωνισμός Μηχανικής

Φέτος διοργανώνεται ο 9ος τοπικός διαγωνισμός μηχανικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και αποτελεί το πρώτο επίπεδο του Διαγωνισμού EBEC (European BEST Engineering Competition). Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό μηχανικής στην Ευρώπη, ο οποίος διεξάγεται από φοιτητές για φοιτητές. Οι διαγωνιζόμενοι φοιτητές χωρίζονται σε τετραμελείς ομάδες και καλούνται να διαγωνιστούν είτε στον τομέα του Team Design, είτε στον τομέα του Case Study. Σκοπός τους, φυσικά, είναι να προκριθούν στον εθνικό γύρο EBEC Greece στην Πάτρα, όπου θα συναγωνιστούν με τις νικήτριες ομάδες από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια να φτάσουν στον τελικό στο Τορίνο της Ιταλίας, όπου θα αντιμετωπίσουν ομάδες από πανεπιστήμια όλης της Ευρώπης!

Competition Categories

Team Design

Η κατηγορία Team Design στοχεύει στην επίλυση ενός συγκεκριμένου τεχνικού προβλήματος, εντός περιορισμένου χρονικού διαστήματος, για όλες τις ομάδες. Το αποτέλεσμα είναι μια κατασκευή, η οποία πρέπει να εκτελέσει τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος. Αυτή η κατασκευή μπορεί να είναι ένας μηχανισμός που θα πρέπει να μεταφέρει κάτι, ένα μοντέλο πλοίου ή αεροπλάνου, ένας γερανός κλπ. Η καινοτομία της κατασκευής και η εκλεκτικότητα των υλικών είναι ύψιστης σημασίας σε αυτή την κατηγορία.

Case Study

Η κατηγορία Case Study στοχεύει στην επίλυση ενός θεωρητικού σεναρίου ή ενός προβλήματος διαχείρισης. Στο τέλος ακολουθεί από την κάθε ομάδα λεπτομερής παρουσίαση των λύσεων που προτείνουν. Εδώ δεν δίνεται έμφαση στην πρακτική εφαρμογή του προβλήματος, αλλά στην εύρεση βέλτιστων και καινοτόμων προτάσεων επίλυσης του ζητήματος, επί αμιγώς θεωρητικού επιπέδου.

Some facts about EBEC

0
Participants
0
Days
0
Competition Categories
0
Winner per Category

Meet the Core Team

Fillia Sité

Fillia Sité

Main Organiser
Evangelia Gkatzogia

Evangelia Gkatzogia

Topic Responsible
Vangelis Patounas

Vangelis Patounas

Logistics Responsible
ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ EBEC ATHENS ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΕΔΩ!